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1. | | RODRIGUES, J. D. B.; FERNANDES, J. R. Q.; CUNHA, R. L. M. da; TEIXEIRA, A. L.; ALVES, R. M. Seleção de progênies de cupuaçuzeiro quanto as características biométricas e a taxa de geminação das sementes. In: ENCONTRO AMAZÔNICO DE AGRÁRIAS, 9., 2017, Belém, PA. Anais... Belém, PA: UFRA, 2018. p. 969-974. IX ENAAG. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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Registros recuperados : 1 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
25/06/2012 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
DINON, A. Z.; BROD, F. C. A.; MELLO, C. S.; OLIVEIRA, E. M. M.; FARIA, J. C.; ARISI, A. C. M. |
Afiliação: |
ANDRÉIA Z. DINON, UFSC; FÁBIO C. A. BROD, UFSC; CARLA S. MELLO, UFSC; EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; ANA C. M. ARISI, UFSC. |
Título: |
Primers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Easton, v. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012. |
DOI: |
10.1021/jf3011257 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The genetically modified common bean Embrapa 5.1, developed by Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), is the first commercial GM plant produced in Latin America. It presents high resistance to the Bean golden mosaic virus. In this work, primers and probes targeting a taxon-specific reference DNA sequence for the common bean (Phaseolus vulgaris L.) and a construct-specific DNA sequence of Embrapa 5.1 GM common bean were successfully developed. The primers and probes showed high specificity for the target detection. Both methods showed suitable efficiency and performance to be used as an endogenous target for detection of common bean DNA and for construct-specific detection of GM common bean Embrapa 5.1, respectively. Both real-time PCR assays proved to be valuable for future assessment of interlaboratory studies. |
Palavras-Chave: |
Organismo geneticamente modificado; PCR. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Engenharia genética; Feijão; Phaseolus vulgaris. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Genetically modified organisms; Polymerase chain reaction; Transgenic plants. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01838naa a2200313 a 4500 001 1941889 005 2016-02-22 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1021/jf3011257$2DOI 100 1 $aDINON, A. Z. 245 $aPrimers and probes development for specific PCR detection of genetically modified common bean (Phaseolus vulgaris) Embrapa 5.1.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aThe genetically modified common bean Embrapa 5.1, developed by Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa), is the first commercial GM plant produced in Latin America. It presents high resistance to the Bean golden mosaic virus. In this work, primers and probes targeting a taxon-specific reference DNA sequence for the common bean (Phaseolus vulgaris L.) and a construct-specific DNA sequence of Embrapa 5.1 GM common bean were successfully developed. The primers and probes showed high specificity for the target detection. Both methods showed suitable efficiency and performance to be used as an endogenous target for detection of common bean DNA and for construct-specific detection of GM common bean Embrapa 5.1, respectively. Both real-time PCR assays proved to be valuable for future assessment of interlaboratory studies. 650 $aBeans 650 $aGenetically modified organisms 650 $aPolymerase chain reaction 650 $aTransgenic plants 650 $aBiotecnologia 650 $aEngenharia genética 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus vulgaris 653 $aOrganismo geneticamente modificado 653 $aPCR 700 1 $aBROD, F. C. A. 700 1 $aMELLO, C. S. 700 1 $aOLIVEIRA, E. M. M. 700 1 $aFARIA, J. C. 700 1 $aARISI, A. C. M. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry, Easton$gv. 60, n. 18, p. 4672-4677, May 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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